Projekt wielofunkcyjnego budynku położonego w ścisłym centrum Świdnicy, łączącego w sobie funkcję handlową, biurową oraz mieszkalną. Bryła budynku oraz jego funkcja powstały w wyniku głębokiej analizy restrykcyjnego planu miejscowego oraz  niewykorzystanego, potencjału lokalizacji w centrum miasta. Budynek otoczony historyczną zabudową ceglanych kamienic postanowiliśmy stopić z otoczeniem poprzez zastosowanie klinkierowej elewacji wzbogaconej o detale w loftowej stylistyce. Parter budynku stanowi głównie powierzchnia handlowe oraz dostępne od zew. garaże, dwa pierwsze piętra to pomieszczenia biurowe, a na ostatniej kondygnacji zaprojektowaliśmy apartamenty. Mimo tak złożonej funkcji budynek cechuje prosta forma która miała wyznaczyć nowe standardy dla tej okolicy.

Dane projektu:

Projekt: 2011-2012
Powierzchnia działki: 1330 m2
Powierzchni zabudowy: 465 m2
Powierzchnia użytkowa: 1537 m2

Zakres prac:

koncepcja, projekt budowlany, projekt wykonawczy

Podobne projekty