Zlecono nam projekt hali magazynowej z zapleczem biurowo-socjalnym na działce zlokalizowanej w Strzegomiu. Życzeniem inwestora było zaprojektowanie budynku z reprezentacyjną częścią biurową, która mimo niewielkich gabarytów miała zwracać uwagę oraz odwoływać się swoją formą do prowadzonej działalności (sprzedaż kamienia z całego świata).  Ponadto należało przewidzieć przyszłą rozbudowę hali w północnej części działki. Od strony drogi głównej zaproponowaliśmy budynek biurowy z charakterystycznym akcentem, odwołującym się do płyty kamiennej, podkreślającym strefę wejściową. Dodatkowo elewację uzupełniono detalami z płyt granitowych. W głębi zaprojektowano halę jednonawową w konstrukcji stalowej zimnogiętej, wysokości blisko 12m, wyposażoną między innymi w obniżony podjazd dla ciągników siodłowych.

Dane projektu:

Projekt: 10.2016-04.2017

Powierzchnia działki: 13455 m2
Powierzchnia zabudowy: 2682m2

Powierzchnia użytkowa: 2624 m2

Zakres prac:

koncepcja, projekt budowlany

Podobne projekty